Teleurstellend slot voor Team Bleekemolen na mooi seizoen Clio Cup en NASCAR

Geplaatst op 6 oktober 2019

Voor Team Bleekemolen is een mooi seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series en de Renault Clio Cup Central Europe geëindigd met een teleurstelling. Voorafgaand aan het laatste raceweekend maakte Sebastiaan Bleekemolen een kleine kans op de eindzege in de Clio Cup en stond Michael Bleekemolen als beste geklasseerd in de Legends-klasse van de Europese NASCAR. Hoewel Sebastiaan de eerste Clio-race in Zolder wist te winnen, zat de eindzege er niet meer in. Michael Bleekemolen leek op koers voor het Legends-kampioenschap, maar een straf en een aanrijding gooiden roet in het eten.

Michael Bleekemolen, vanwege zijn 70e verjaardag rijdend met startnummer 70, had zijn zinnen gezet op het Legends-klassement. “Ik startte in de races als 14e en 12e en normaal gesproken had ik makkelijk het Legends-klassement gewonnen, maar in beide races werd ik van de baan geduwd. In de eerste race kwam ik uiteindelijk nog wel als beste legend over de streep, maar kreeg ik een straf van 30 seconden omdat ik iemand geraakt zou hebben, maar ik vond dat het omgekeerde het geval was. In de tweede race werd ik de grindbak in geduwd, kon nog wel doorrijden, maar lag ik wel op enorme achterstand. Het is jammer, want we hebben een leuk seizoen gedraaid. We zijn zijn heel positief over deze klasse en proberen komend jaar weer aan de start te staan.”

Sebastiaan Bleekemolen reed zowel de NASCAR als de Clio Cup. “In de NASCAR hebben een we mooi leerjaar gehad. Dit weekend ging de NASCAR wel oké, maar kwam het er niet echt uit. In de trainingen reed ik rond de zesde tijd, maar in de kwalificatie was de grip weg. Dat schoot natuurlijk niet echt op.”

Vooral in de Clio Cup stond er nog aardig wat op het spel, al had concurrent Tomas Pekar een ruime marge bij het ingaan van het laatste weekend. “In de Clio ging ik voor het kampioenschap en met twee keer pole hadden we een goede start. Race 1 hebben we met overmacht gewonnen en was Melvin de Groot de enige die me kon volgen. Dat was een fantastisch begin. Ik liep in op Pekar, maar het gat was toch nog aanzienlijk. Ik probeerde een tactische race te rijden, maar het kampioenschap kwam niet binnen bereik. Zo zie je dat één lekke band eerder dit seizoen veel invloed heeft. Ik viel uit terwijl ik op de tweede plaats lag en één keer niet finishen breekt je echt op. We hebben een fantastisch seizoen gehad, veel meegemaakt en veel mooie races gereden, maar dit was toch een teleurstellend einde.”