jeroen bleekemolen daytona

Net geen podium voor Jeroen Bleekemolen op Daytona

Geplaatst op 29 januari 2018

Na een lang gevecht om de leiding heeft Jeroen Bleekemolen uiteindelijk genoegen moeten nemen met een vierde plaats tijdens de Rolex 24 uur van Daytona. De spectaculaire race op de Daytona International Speedway werd gewonnen door João Barbosa, Christian Fittipaldi en Filipe Albuquerque in de Action Express Racing Cadillac DPi.

Net als vorig jaar was de Mercedes-AMG GT3, die Bleekemolen deelde met Adam Christodoulou, Ben Keating en Luca Stolz, niet de snelste auto in de GTD klasse. Startende vanaf een 13e plek, boekte het team echter gestaag progressie. Na vier uur racen lag de #33 auto zelfs al aan de leiding van de race. Gedurende het vervolg van de race, die werd verreden onder wisselende weersomstandigheden, was de Mercedes-AMG continu voorin het veld te vinden.

Zinderende finale

jeroen bleekemolen daytona

Zoals wel vaker was Jeroen Bleekemolen een van de smaakmakers in een zinderende finale. Omdat er nog een snelle laatste tankstop gemaakt moest worden, kwam hij uiteindelijk niet meer voor het podium in aanmerking en greep daarmee wederom naast een Rolex. “Het ging eigenlijk heel goed. Na 18 uur, toen er opnieuw punten werden verdeeld voor de North American Endurance Cup, bleven wij buiten en scoorden zo als eerste maximaal. Maar daarmee kwamen we wel een beetje in een moeilijke positie omdat we ‘out of sequence’ waren. De laatste stint werd een echt gevecht. De auto was nog wel goed, maar qua topsnelheid minder dan in het begin van de race. Desondanks zijn we in het geheel niet ontevreden,” aldus Bleekemolen na de race. Bekijk hier de volledige uitslag van de race.

 

Op naar Australië

Lang hoeft Jeroen Bleekemolen niet te wachten op de volgende kans voor een overwinning. Komend weekend (2-4 februari) verschijnt hij aan de start van de 12 uur van Bathurst in een Porsche 911 GT3 van Black Swan Racing.