Met de Porsche RS Spyder op Laguna racen.. Dat het mooi zou zijn wist ik van te voren al. Maar mijn verwachtingen zijn overtroffen. Wat was het gaaf! En ik heb nog kunnen winnen ook, dus het was een perfect weekend.

Op uitnodiging van WeatherTech racing mocht ik afgelopen weekend meedoen aan de races tijdens Porsche Rennsport Reunion V. Het is de 5e editie van een geweldig Porsche evenement, waarbij er veel historische en unieke Porsches tegen elkaar racen. Ik mocht rijden met een auto die ik goed kende. Want in 2008 heb ik onder andere de 24 uur van Le Mans gewonnen met een Porsche RS Spyder.

Bij aankomst op het circuit kwam ik mijn oude auto gelijk tegen. Mooi om te zien. De huidige eigenaar reed zelfs met mijn race overall rond tijdens het weekend. Ik mocht met een auto rijden die in 2008 in de American Le Mans Series reed. Het duurde een ronde of 3, misschien 4. Toen voelde ik me weer net zo thuis in de auto als in 2008. Alle herinneringen kwamen terug en ik wist meteen weer dat dit de beste race auto was waar ik ooit mee gereden heb. Zelf nu is dit nog steeds de beste auto en zou je zo weer voor de winst kunnen gaan in de LMP2 klasse op Le Mans. Alle klopt gewoon en het rijdt heel makkelijk.

Ondanks dat de auto inmiddels heel veel waard is, heb ik er toch echt wel mee op de limiet gereden. En het weekend verliep perfect. Ik was alle trainingen de snelste en won beide races vanaf pole position met de snelste ronde. En er was genoeg concurrentie, want er reden totaal 7 RS Spyders mee. Daarnaast ook een aantal oudere modellen die misschien minder grip hebben, maar wel meer vermogen. Het leverde nog een mooi gevecht op om de leiding in de 2e race. De auto naast me kwam me bij de start voorbij omdat hij veel meer vermogen had. Het werd een fel gevecht en je merkte er weinig van dat het om zulke kostbare auto’s ging. Er werd gewoon hard gereden voor de overwinning.

Na deze geweldige ervaring blijf ik in Amerika. Komend weekend race ik op Road Atlanta tijdens het grote evenement Petit Le Mans in de Viper. Ik heb ook daar veel zin in. We gaan er alles aan doen om na Road America en Cota een 3e seizoensoverwinning in het United SportsCar Championship te pakken. We maken zelfs nog kans op het kampioenschap, hoewel die kans heel klein is. Maar opgeven doen we zeker niet. Mijn broer Sebastiaan zal ons komend weekend komen versterken. Let’s race!

 
OVERWINNING OP LAGUNA SECA 1

OVERWINNING OP LAGUNA SECA 2