jeroen bleekemolen

Pech voor Jeroen Bleekemolen op Lime Rock Park

Geplaatst op 25 juli 2017

Na een overweldigend begin in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship met diverse podia en overwinningen, gaat het de laatste races minder voortvarend met Jeroen Bleekemolen en zijn Riley-Mercedes-AMG GT3. Op het circuit van Lime Rock Park haalde Bleekemolen en teamgenoot Ben Keating de finish niet vanwege schade aan de ophanging als gevolg van een aanrijding met de Turner-BMW.

Afgebroken ophanging

“Aanvankelijk ging het redelijk: Ben kon aardig meekomen en is geen rondje kwijtgeraakt, wat op zo’n kort circuit al heel goed is. Ik was wel een beetje op weg naar voren, totdat ik werd geraakt door Jens Klingmann die ook Vautier raakte, best wel heftig. Eerst leek er niet zoveel aan de hand te zijn, ik kon nog een paar rondjes doorrijden, maar toen brak de ophanging links achter door de tik en toen was het over. Veel punten verloren voor het kampioenschap, waarin we weliswaar nog wel tweede staan. Maar goed, je hebt tegenslagen, dat hoort er gewoon bij. Nu kijk ik weer vooruit naar Spa volgende week,” aldus Bleekemolen. Door het uitvallen van Keating en Bleekemolen kon het Ferrari-duo Alessandro Balzan en Christina Nielsen de voorsprong als leiders in de GTD klasse vergroten.

24 uur van Spa

Jeroen Bleekemolen zal in het weekend van 29 en 30 juli aan de start verschijnen van de Total 24 uur van Spa. Eveneens in een Mercedes-AMG GT3, echter dit keer uitkomend voor het Black Falcon team. Volg ons op Twitter, Facebook en Instagram voor updates!