fbpx

Michael Bleekemolen heeft een EuroNASCAR-weekend in Valencia vol pech voor Team Bleekemolen toch nog kleur gegeven met een podiumplaats in de Legends-klasse. De 74-jarige coureur eindigde in de tweede race van de EuroNASCAR 2 op de derde plaats bij de Legends. Marc Goossens zat er namens het team prima bij met twee vierde plaatsen in de EuroNASCAR Pro en Reza Sardeha maakte zijn debuut in de autosport. Voor de #69 auto liep het uit op een rampweekend en dat terwijl Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot de snelheid uitstekend voor elkaar hadden.

“We waren supersnel en de updates werkten goed”, vertelt Sebastiaan Bleekemolen nadat hij in de tweede race betrokken was bij een zware crash. “In Valencia zijn we altijd wel snel, maar nu waren we echt snel. In race 1 lag ik op de tweede positie toen ik uitviel door een gebroken schokdemper. Het podium was zeker mogelijk geweest en de winst ook. In race 2 was er een soort sneeuwbaleffect en werd ik linksachter geraakt. De auto wipte omhoog en ik was kansloos en stuurloos, ik kon nergens heen. We hadden veel schade, al is het chassis redelijk in orde en moeten we het allemaal kunnen repareren. Voor de #69 auto werd het daardoor helemaal niks, want ook Melvin viel twee keer uit. Het is echt balen, want met de snelheid zat het echt wel goed.”

Positief was het optreden van Marc Goossens die het team onlangs is komen versterken. Sebastiaan Bleekemolen: “We zijn blij dat we hem aan boord hebben. Marc en ik kennen elkaar al meer dan 25 jaar en hebben samen de 24 uur van Zolder gereden en in Amerika voor Riley. Samen met vrienden racen is geweldig, dat zie ik al jarenlang met Melvin. Ook was er dit weekend het autosportdebuut van Reza Sardeha. Hij is nog iets te langzaam, maar als je nog nooit hebt gereden, is het heel knap dat hij nu al zo’n tijden rijdt. Bovendien is hij super enthousiast en leergierig.”

Ik ben de enige in het team met een beker”, zo vatte Michael Bleekemolen het weekend samen. Bleekemolen deelt de #72 Toyota Camry dit seizoen met Marc Goossens en samen hadden ze de nodige problemen. “Bijna alles zat tegen, al zat het met de snelheid wel goed. We hadden pech met een olielekkage en moesten een nieuwe motor in gebruik nemen. Dat was niet ideaal omdat die nog niet ingereden was. Toch stond ik nog een keer op het podium, dat was dan wel weer positief.”